12. tammikuuta 2013

Porkkanapiirakka

Muistuipa yhtäkkiä mieleen entisvuosien lemppari; porkkanapiirakka ja niinpä tekaisin sitä pellillisen. Nam!


Pohja: 
4-5 kananmunaa
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kanelia
3 dl voisulaa tai öljyä 
6 dl porkkanaraastetta
1 tlk ananasmurskaa

Kuorrutus: 
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 prk maitorahkaa
6 dl tomusokeria
6 tl vaniljasokeria 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää vaahtoon öljyn/voisulan, porkkanaraasteen ja ananasmurskan kanssa. Sekoita tasaiseksi ja kaada pellille. 
Paista 175 asteessa 25 minuuttia. 

Sekoita tuorejuusto, rahka ja tomusokeri keskenään ja lisää vaniljasokeri.
Levitä jäähtyneen piirakan päälle. 


Tästä ohjeesta tulee siis koko pellillinen, mutta ohjeen puolittamalla saa tehtyä piirakkavuoallisen (halkaisija n. 24cm).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti