1. tammikuuta 2014

Mangojuustokakku

Hyvää alkanutta uutta vuotta!


 Tein miehen synttäreiden ja vuoden vaihtumisen kunniaksi kakun. Päädyimme mangojuustokakkuun, jota en ennen ollut maistanutkaan, saati itse leiponut. Todella hyvää, tästä tuli meidän uusi suosikki!


MANGOJUUSTOKAKKU

Pohja: 
200g Digestive -keksejä
75g margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
1 tlk (n. 250g) säilykemangoa
½ dl mangotölkin lientä
300g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl appelsiini-mangomehua

Kiille: 
3 dl mangososetta (käytin Piltti-lastenruokasosetta)
3 liivatelehteä
½ dl appelsiini-mangomehua

1. Sulata margariini ja murskaa keksit. Lisää sulanut margariini ja sekoita tasaiseksi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Tässä kakussa vuoan halkaisija 24cm.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (n. 5min).
3. Soseuta mangot ja sekoita sose tasaiseksi seokseksi tuorejuuston, sokerin, vaniljasokerin ja appelsiini-mangomehun kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi.
4. Kuumenna mangoliemi kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois, ja sulata liivatteet mangoliemeen. Sekoita liivateneste tuorejuustoseokseen.
5. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
6. Valmista kiille kun kakku on hyytynyt. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Kuumenna appelsiini-mangomehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet mehuun. Sekoita liivateneste tasaisesti mangososeen kanssa. Kaada seos varovasti hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.


Alkuperäisen reseptin löysin Mau!kas ruokablogista:
Tein ohjeeseen kuitenkin suorilta käsin muutoksia, jotta sain kakun soveltumaan perheen allergioihin ja muutenkin leipomistottumuksilleni sopivaksi. Vähensin alkuperäisestä ohjeesta myös liivatteen määrää, ja kakusta tuli silti oikein jämäkkä ja hyvä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti